Η κατάλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας για το χειμώνα!

Ήδη βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα και σίγουρα όλοι μας, κάποια στιγμή της ημέρας, αισθανθήκαμε τα χείλη μας να «σκάνε», το δέρμα μας να «τραβάει», να τσούζει και να κοκκινίζει. 

Γιατί όμως το κρύο ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ψυχρός αέρας αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό, εύθραυστο και λεπτό. Εξαιτίας της ξηρότητας το δέρμα μας «τραβάει» και κάποια σημεία όπως γύρω από τη μύτη και το στόμα ξεφλουδίζουν. Οι έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα η μεταφορά από το εξωτερικό, κρύο περιβάλλον, σε ζεστό κλιματιζόμενο χώρο, προκαλούν την διαστολή των αγγείων και την ερυθρότητα συνήθως στα μάγουλα και τη μύτη. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα παρατηρούνται στα χέρια τα οποία επιπλέον επιβαρύνονται με την συχνή χρήση απορρυπαντικών. Παράλληλα το χειμώνα μειώνεται η έκκριση σμήγματος. Το σμήγμα, που αποτελείται κυρίως από λιπίδια, προστατεύει την επιφάνεια του δέρματος από την αφυδάτωση. Φανταστείτε το σαν ένα αδιάβροχο φιλμ που διατηρεί την υγρασία του δέρματος σταθερή.

📌 Όλα τα παραπάνω επιβάλλουν την εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας με άμεσα αποτελέσματα. 

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα μας;

Φέτος το χειμώνα λοιπόν επισκεφθείτε το κοντινότερο φαρμακείο και προμηθευτείτε τις Κορεάτικες εμποτισμένες μάσκες ομορφιάς της σειράς Beauty Friends II, αφιερώστε λίγα λεπτά στην περιποίηση της επιδερμίδας σας και νιώστε αμέσως την διαφορά! Θα τις λατρέψετε! 

✓ Το απόσταγμα από τα φύλλα Αλόης Barbadensis βοηθά στην ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ και ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ του δέρματος.   

✓ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Εκκρίματος του Σαλιγκαριού βοηθούν στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ της επιδερμίδας.

Παραγωγή από την VYTE IKE.

Αποκλειστική εισαγωγή και διανομή προϊόντων από την MARVIFARM A.E.

  • 1
  • 2